Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Ajvar z pečených paprik Přílohy
29. 05. 2018

Ajvar z pečených paprik

Ingredience
- +
  • červené papriky: 5 ks
  • lilek: 1 ks
  • stroužky česneku: 3 ks
  • citronová šťáva: 1 KL
  • olivový olej: 8 ml
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme
Ajvar z pečených paprik - recept

Papriky a lilek dáme na plech vyložený pečicím papírem a opečeme při teplotě 190 °C, až se bude slupka paprik barvit dotmava. Upečené papriky vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Pak je snadno oloupeme. Papriky zbavené semínek, dužinu z lilku, prolisovaný česnek a olivový olej rozmixujeme nahrubo. Podle chuti přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu a podle požadované konzistence ajvaru případně přidáme ještě olej. 

Ajvar z pečených paprik skladujeme v uzavíratelné nádobě v lednici. Ajvar podáváme ke grilovanému masu, jako dip k zelenině nebo jako pomazánku na pečivo. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

plnene-papriky_1.jpg Přílohy

Plněné papriky

Papriky očistíme, odkrojíme vršek a vydlabeme. Rýži propláchneme a dusíme v hovězím vývaru do měkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a posypeme…

polevka-z-pecenych-paprik.jpg Přílohy

Polévka z pečených paprik

Omyté a osušené papriky dáme na plech vyložený pečicím papírem do trouby rozehřáté na 250 °C, až se na povrchu objeví černé skvrny. Ještě horké papriky dáme asi na 10 minut do mikrotenového sáčku zapařit.…

Doporučené recepty

Domácí polévkové koření

Ostatní: Domácí polévkové koření

Kořenovou zeleninu omyjeme, osušíme a oloupeme. Cibuli také oloupeme. Vše nastrouháme nebo rozsekáme na malé…

Kuře na víně

Hlavní jídla: Kuře na víně

Kuře společně s bobkovým listem, černým pepřem a novým kořením naložíme do červeného vína a necháme jej přes noc…

Vánoční rybí polévka

Polévky: Vánoční rybí polévka

Kapří odřezky opláchneme a vložíme do většího hrnce. Hlavu očistíme, odstraníme žábra a oči. Zeleninu si očistíme.…

Chobotnicový salát

Saláty: Chobotnicový salát

Očištěnou chobotnici nakrájíme na menší kousky a uvaříme asi v 500 ml osolené vody smíchané s vinným octem.…