Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pomazánka z medvědího česneku Pomazánky
14. 04. 2016

Pomazánka z medvědího česneku

Ingredience
- +
  • čerstvý medvědí česnek 
  • měkký tvaroh 
  • zakysaná smetana 
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Pomazánka z medvědího česneku – recept

Do mísy si dáme tvaroh a přidáme k němu zakysanou smetanu (smetanu můžeme vyměnit také za kvalitní bílý jogurt). Společně vyšleháme, dochutíme solí a přidáme najemno nakrájený medvědí česnek. Pokud jej neseženeme čerstvý, můžeme použít také naložený v oleji.

Pomazánka z medvědího česneku se dá připravovat v mnoha variantách. Můžeme využít i další oblíbené koření, například červenou mletou papriku. Pokud máme v oblibě sýry, můžeme do pomazánky nastrouhat tvrdý sýr typu ementál, který opět změní chuť a konzistenci. Pokud se vám pomazánka z medvědího česneku bude zdát příliš hustá, rozředit vám ji pomůže troška smetany.

Pomazánku je nejlepší před podáváním nechat uležet v chladu, nejméně dvě hodiny, ale ideálně přes noc. Všechny chutě se tak ideálně propojí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pomazanka-z-peceneho-cesneku.jpg Pomazánky

Pomazánka z pečeného česneku

Troubu předehřejeme na 200 °C. Z palic česneku odřízneme špičku a rozřízneme je příčně napůl. Nachystáme si čtverce alobalu, na které půlky česnekových palic položíme řezem nahoru, osolíme je, opepříme,…

domaci-cesnekova-tinktura.jpg Pomazánky

Domácí česneková tinktura proti bakteriím a vysokému tlaku

Při výrobě použijeme nejlépe domácí česnek nebo česnek od farmáře a kvalitní vodku nebo jiný alkohol (např. slivovici). Během přípravy nepoužíváme kovové předměty – na krájení nebo tření použijeme např.…

cesnekova-omacka.jpg Pomazánky

Česneková omáčka

V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme mlékem smíchaným se smetanou, přidáme polovinu nastrouhaného česneku, osolíme, opepříme a povaříme při mírné teplotě…

Doporučené recepty

Dušené kedlubny

Přílohy: Dušené kedlubny

Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, v hrnci zalijeme vodou, ve které je povaříme doměkka.…

Houbové kyselo

Polévky: Houbové kyselo

Houby očistíme, nakrájíme na menší kostky a podusíme v hrnci na troše oleje. Přilijeme horký vývar, smetanu a…

Karlovarský knedlík

Přílohy: Karlovarský knedlík

Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme vyschnout. Kostičky namočíme v mléce. Oddělíme žloutky od bílků, do…

Grilovaná zelenina

Přílohy: Grilovaná zelenina

Lilky nakrájíme na koleka nebo na plátky, osolíme z obou stran a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a osušíme…