Chlebová polévka
Ingredience
- chléb – krajíc: 4 ks
- česnek – stroužek: 2 ks
- vejce: 1 ks
- cibule: 1 ks
- jarní cibulka: 1 ks
- máslo: 3 PL
- vývar
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín drcený
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Chléb nakrájíme na kostky a osmahneme na polovině másla. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a orestujeme na zbytku másla. K cibuli přidáme kmín a po chvilce restování jej zalijeme vývarem. Do vývaru přidáme osmahnutý chleba, pepř a prolisovaný očištěný česnek. Polévku vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se chleba nerozvaří, pak ji případně dosolíme a ochutíme majoránkou. Vejce rozkvedláme a přidáme do polévky společně s nakrájenou jarní cibulkou.
Chlebová polévka může mít mnoho variant – můžeme ji vařit s kořenovou zeleninou, na závěr třeba zjemnit mlékem nebo smetanou nebo podávat se strouhaným sýrem, opečenou slaninou,...
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.