Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Chlebová polévka Polévky
05. 06. 2018

Chlebová polévka

Ingredience
- +
  • chléb – krajíc: 4 ks
  • česnek – stroužek: 2 ks
  • vejce: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • jarní cibulka: 1 ks
  • máslo: 3 PL
  • vývar
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • kmín drcený

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Chlebová polévka – recept

Chléb nakrájíme na kostky a osmahneme na polovině másla. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a orestujeme na zbytku másla. K cibuli přidáme kmín a po chvilce restování jej zalijeme vývarem. Do vývaru přidáme osmahnutý chleba, pepř a prolisovaný očištěný česnek. Polévku vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se chleba nerozvaří, pak ji případně dosolíme a ochutíme majoránkou. Vejce rozkvedláme a přidáme do polévky společně s nakrájenou jarní cibulkou.

Chlebová polévka může mít mnoho variant – můžeme ji vařit s kořenovou zeleninou, na závěr třeba zjemnit mlékem nebo smetanou nebo podávat se strouhaným sýrem, opečenou slaninou,...

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-foccacia.jpg Polévky

Domácí Focaccia

Mouku promícháme s lžičkou soli. Smícháme půl litru vlažné vody, olivový olej a rozdrobené droždí, zamícháme a necháme droždí rozpustit. Postupně naléváme do mouky, lehce mícháme. Mělo by nám vzniknout řídší…

domaci-celozrnny-chleb.jpg Polévky

Domácí celozrnný chléb

Všechny suroviny smícháme a uhněteme těsto. Formu na chleba vymažeme máslem a můžeme vysypat semínky. Těsto nalejeme do formy. Dáme kynout na teplé místo. Chléb kyne asi 3 hodiny. Občas jej pokropíme trochou…

bezlepkovy-chleb-z-domaci-pekarny.jpg Polévky

Bezlepkový chléb z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme vodu, olej a ocet. Obě mouky prosijeme a promícháme a nasypeme do pekárny. Do jednoho rohu dáme sůl, do druhého droždí a obojí zahrneme moukou. Přidáme zbylé ingredience a pekárnu…

zitny-chleb-z-domaci-pekarny.jpg Polévky

Žitný chléb z domácí pekárny

Do pekárny nalijeme vodu, olej a ocet. Přidáme žitnou mouku a do třech rohů nasypeme sůl, kmín a droždí. Ingredience v rozích zahrneme moukou (aby se sůl nesmíchala ihned s droždím).   Pokud chceme pouze…

Doporučené recepty

Třešňová bublanina

Dezerty: Třešňová bublanina

Tento recept má tu výhodu, že nemusíme nic vážit, na odměření mouky a cukru použijeme kelímky od jogurtu, který…

Noky do polévky

Polévky: Noky do polévky

Trochu mléka utřeme se solí a vejcem. Postupně budeme přidávat mléko a mouku, nakonec nadrobno nakrájenou…

Králičí paštika s játry

Ostatní: Králičí paštika s játry

Cibuli a jablka nakrájíme nadrobno, králičí maso zbavíme všech kostí a blanek a nakrájíme na kostky. Játra…