Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Cibulové chutney [čatní] Přílohy
10. 10. 2018

Cibulové chutney [čatní]

Ingredience
- +
  • červená cibule: 500 g
  • olivový olej : 1 PL
  • třtinový cukr : 100 g
  • červený vinný ocet: 60 ml
  • ocet balsamico: 2 PL
  • červené víno: 100 ml
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Cibulové chutney – recept

Cibuli nakrájíme na kolečka. V hrnci na rozpáleném oleji cibuli pozvolna osmahneme, přidáme k ní část cukru a společně necháme zkaramelizovat. Poté přidáme zbytek cukru, oba octy, trochu soli, pepře a vše zalijeme červeným vínem. Na mírném ohni vaříme, až se tekutiny odpaří a cibulové chutney získá konzistenci marmelády.

Cibulové chutney ještě horké plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a necháme zatáhnout. Sklenice s chutney uchováváme ve tmě a chladnu, po otevření skleničky v lednici. Chutney podáváme k pečenému nebo grilovanému masu, ale chutná skvěle i k sýrům nebo do sendvičů.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Kuřecí křídla Buffalo

Hlavní jídla: Kuřecí křídla Buffalo

Máslo rozpustíme, necháme chvíli vychladnout a smícháme s chilli omáčkou, kečupem, prolisovaným česnekem, octem.…

Řeřichový krém s hráškem

Polévky: Řeřichový krém s hráškem

Doměkka uvařený a vychladlý hrášek zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme řeřichu, citronovou šťávu, osolíme,…

Pstruh na másle

Hlavní jídla: Pstruh na másle

Pstruhy rozřízneme ostrým nožem v břišní části a odstraníme vnitřnosti, případně i odřízneme hlavu. Poté rybu…