Domácí sekaná z mletého masa
Ingredience
- mleté maso (mix hovězího a vepřového): 400 g
- vejce: 1 ks
- cibule: 1 ks
- majoránka
- petrželka
- sůl
- pepř
- strouhanka dle potřeby
- mléko dle potřeby
- vejce na potření
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ve velké míse smícháme mleté maso, velmi jemně pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Ke směsi přidáme vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a petrželkou dle chuti. Směs zahustíme strouhankou dle potřeby a vše dobře promícháme. Mleté maso hněteme nejlépe rukama tak, aby se všechny ingredience dobře spojily. Pokud máme pocit, že sekaná nedrží dobře pohromadě, přidáme trochu mléka. Z hotové směsi vytvarujeme šišku, vložíme ji na pekáč a potřeme vajíčkem. Domácí sekaná se peče v troubě na 180 °C, dokud není její kůrka zlatavá.
Domácí sekaná z mletého masa se dá také před pečením obalit plátky anglické slaniny.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.