Těstoviny s houbovou omáčkou
Ingredience
- těstoviny: 200 g
- houby: 250 g
- smetana: 200 ml
- hladká mouka: 1 PL
- máslo
- vývar
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Těstoviny s houbovou omáčkou – recept
Těstoviny uvaříme podle návodu. Čerstvé houby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Pokud chceme použít sušené houby (množství přizpůsobíme), namočíme je předem do studené vody.
V kastrolu rozpustíme máslo a houby na něm osmahneme. Zalijeme je trochou vody z těstovin a povaříme 10 minut. V hrnku rozmícháme hladkou mouku ve smetaně, nalijeme směs k houbám a opět povaříme alespoň 15 minut. Omáčku dochutíme podle potřeby solí, pepřem či dalším kořením (např. mletým koriandrem) a ještě krátce prohřejeme.
Těstoviny scedíme a přidáme do hotové omáčky. Vše opatrně promícháme a podáváme. Těstoviny s houbovou omáčkou jsou rychlé bezmasé jídlo, můžeme je ale samozřejmě o maso doplnit, hodí se k němu kuřecí nebo krůtí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.