Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Těstoviny s houbovou omáčkou Hlavní jídla
10. 10. 2018

Těstoviny s houbovou omáčkou

Ingredience
- +
  • těstoviny: 200 g
  • houby: 250 g
  • smetana: 200 ml
  • hladká mouka: 1 PL
  • máslo
  • vývar
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Těstoviny s houbovou omáčkou – recept

Těstoviny uvaříme podle návodu. Čerstvé houby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Pokud chceme použít sušené houby (množství přizpůsobíme), namočíme je předem do studené vody.

V kastrolu rozpustíme máslo a houby na něm osmahneme. Zalijeme je trochou vody z těstovin a povaříme 10 minut. V hrnku rozmícháme hladkou mouku ve smetaně, nalijeme směs k houbám a opět povaříme alespoň 15 minut. Omáčku dochutíme podle potřeby solí, pepřem či dalším kořením (např. mletým koriandrem) a ještě krátce prohřejeme.

Těstoviny scedíme a přidáme do hotové omáčky. Vše opatrně promícháme a podáváme. Těstoviny s houbovou omáčkou jsou rychlé bezmasé jídlo, můžeme je ale samozřejmě o maso doplnit, hodí se k němu kuřecí nebo krůtí.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

houbova-pomazanka-z-lisek.jpg Hlavní jídla

Houbová pomazánka z lišek

Lišky očistíme, větší kusy přepůlíme, malé necháme vcelku. Slaninu a šalotku nakrájíme na velmi drobné kousky. Houbová pomazánka bude ještě chutnější, použijeme-li italskou slaninu.  Na pánvi necháme slaninu,…

houbova-omacka-z-cerstvych-hub.jpg Hlavní jídla

Houbová omáčka z čerstvých hub

Cibuli nakrájíme najemno, houby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme (na kousky nebo plátky podle libosti). V kastrolku rozpustíme máslo a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme houby, kmín, sůl a pepř a…

bila-houbova-polevka.jpg Hlavní jídla

Bílá houbová polévka

Houby a brambory nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, vývar ohřejeme. V hrnci necháme na troše oleje rozpustit máslo, krátce na něm orestujeme šalotku, přidáme houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a…

houbova-polevka-z-cerstvych-hub.jpg Hlavní jídla

Houbová polévka z čerstvých hub

V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nebo kostičky nakrájené houby a společně orestujeme. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme horkým vývarem,…

Doporučené recepty

Hradecká pomazánka

Pomazánky: Hradecká pomazánka

Šunku, cibuli a okurky nakrájíme nadrobno a smícháme s tvarohem, majonézou a hořčicí. Osolíme a opepříme dle chuti…

Eintopf

Hlavní jídla: Eintopf

Maso nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 cm, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, brambory na kostky stejně…

Polévka z pečeného celeru

Polévky: Polévka z pečeného celeru

Oloupaný celer nakrájíme na menší kostky, v míse smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a rozprostřeme na…

Domácí jelita

Hlavní jídla: Domácí jelita

Do hrnce dáme vařit očištěné maso a vnitřnosti, vaříme doměkka. Kůži z masa odkrojíme, maso nakrájíme na malé…