Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bruschetta s rajčaty [brusketa] Předkrmy a chuťovky
01. 09. 2017

Bruschetta s rajčaty [brusketa]

Ingredience
- +
  • světlá bagetka
  • rajče 
  • olivový olej 
  • bílá cibule 
  • čerstvá bazalka
  • ocet balsamico 
  • tabasco 
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Bruschetta s rajčaty - recept

V misce si smícháme olivový olej, balsamico, sůl a mletý černý pepř a touto směsí potřeme jednu stranu plátku bagetky. Předehřejeme si troubu na 180 °C a bagetky necháme zlehka opéct.

Rajčata a cibuli nakrájíme nadrobno, bazalku natrháme. Ingredience smícháme, dochutíme solí a pepřem a máme-li rádi pálivější chuť, zakápneme tabascem. 

Bruschetta s rajčaty se podává jako předkrm, při různých příležitostech může posloužit jako chuťovka nebo také lehká večeře. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

bazalkove-pesto-na-testoviny.jpg Předkrmy a chuťovky

Bazalkové pesto na těstoviny

Stroužky česneku oloupeme, nakrájíme na malé kousky a spolu se solí v rozdrtíme hmoždíři. Do mixéru vložíme lístky bazalky, rozdrcený česnek, nakrájené kešu ořechy, parmazán a polovinu olivového oleje. Pomalu…

bazalkova-omacka.jpg Předkrmy a chuťovky

Bazalková omáčka

Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm krátce osmahneme. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme omytou, nadrobno nasekanou bazalku. Bazalku také můžeme rozdrtit…

zapecene-capresemala.jpg Předkrmy a chuťovky

Zapečené caprese

Mozzarellu nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu lehce vymažeme olejem a klademe do ní plátky mozzarelly, rajčat, oliv a lístky bazalky. Celé pokapeme olejem, osolíme a…

Doporučené recepty

Moravský vrabec se zelím

Hlavní jídla: Moravský vrabec se zelím

Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme…

Špenátová pomazánka s ricottou

Pomazánky: Špenátová pomazánka s ricottou

Špenát dvakrát spaříme vroucí vodou, necháme vychladnout a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Překrájíme ho na…

Jelení steak

Hlavní jídla: Jelení steak

Olivový olej smícháme s nadrobno nakrájeným rozmarýnem. Jelení maso rozdělíme na steaky a potřeme olejem s…

Avokádová pomazánka

Pomazánky: Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka je velice jednoduchý, ale zároveň nutričně hodnotný a zdravý pokrm. Při její tvorbě dbáme na…