Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Houbová omáčka z čerstvých hub Přílohy
10. 10. 2018

Houbová omáčka z čerstvých hub

Ingredience
- +
  • čerstvé houby: 250 g
  • máslo: 2 PL
  • cibule: 1 ks
  • smetana na vaření: 200 ml
  • sůl
  • pepř
  • kmín mletý

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Houbová omáčka z čerstvých hub – recept

Cibuli nakrájíme najemno, houby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme (na kousky nebo plátky podle libosti). V kastrolku rozpustíme máslo a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme houby, kmín, sůl a pepř a osmahneme je. Houby zalijeme smetanou a povaříme do zhoustnutí. Pokud bychom potřebovali zahustit ještě více, použijeme jíšku z másla a hladké mouky. Omáčku dochutíme solí a pepřem, a ještě krátce povaříme.

Houbová omáčka z čerstvých hub se dá podávat nejen s knedlíkem, ale třeba také s těstovinami či rýží, s masem (hovězím, kuřecím,…) i bez něj.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

houbova-pomazanka-z-lisek.jpg Přílohy

Houbová pomazánka z lišek

Lišky očistíme, větší kusy přepůlíme, malé necháme vcelku. Slaninu a šalotku nakrájíme na velmi drobné kousky. Houbová pomazánka bude ještě chutnější, použijeme-li italskou slaninu.  Na pánvi necháme slaninu,…

testoviny-s-houbovou-omackou.jpg Přílohy

Těstoviny s houbovou omáčkou

Těstoviny uvaříme podle návodu. Čerstvé houby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Pokud chceme použít sušené houby (množství přizpůsobíme), namočíme je předem do studené vody. V kastrolu…

bila-houbova-polevka.jpg Přílohy

Bílá houbová polévka

Houby a brambory nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, vývar ohřejeme. V hrnci necháme na troše oleje rozpustit máslo, krátce na něm orestujeme šalotku, přidáme houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a…

houbova-polevka-z-cerstvych-hub.jpg Přílohy

Houbová polévka z čerstvých hub

V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nebo kostičky nakrájené houby a společně orestujeme. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme horkým vývarem,…

Doporučené recepty

Ančovičky smažené

Předkrmy a chuťovky: Ančovičky smažené

Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme…

Jelení steak

Hlavní jídla: Jelení steak

Olivový olej smícháme s nadrobno nakrájeným rozmarýnem. Jelení maso rozdělíme na steaky a potřeme olejem s…

Řecký gyros

Hlavní jídla: Řecký gyros

Na nudličky nakrájíme vepřové maso, přidáme gyros koření a 10 minut smažíme na olivovém oleji. Do bílého jogurtu…