Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jablkové růžičky Dezerty
28. 08. 2018

Jablkové růžičky

Ingredience
- +
  • Na 6 růžiček:
  • větší červené jablko: 1 ks
  • citrónová šťáva: 2 PL
  • rozválené listové těsto: 1 ks
  • meruňkový džem: 1 PL
  • mletá skořice: 1 KL
  • moučkový cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Jablkové růžičky - recept

Jablka podélně rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky ihned ponoříme do vody s citrónovou šťávou, přivedeme k varu a povaříme 1 minutu. Scedíme a necháme okapat a vychladnout.   

Listové těsto nakrájíme na proužky asi 5 x 20 cm a potřeme tenkou vrstvou meruňkového džemu. Na delší stranu těsta skládáme jablka červenou slupkou směrem ven tak, aby zhruba z poloviny přečnívala a tvořila půlkruhy mimo těsto. Plátky zároveň klademe i přes sebe. Jablka posypeme trochou mleté skořice. 

Polovinu těsta, na které nejsou jablka, přehneme přes plátky a z kratší strany těsto zarolujeme do růžičky, kterou vložíme do košíčku na muffiny. Posypeme moučkovým cukrem přes sítko. Ten na růžičkách zkaramelizuje. 

Jablkové růžičky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 - 25 minut ve spodní části dozlatova. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

tazeny-zavin-s-jablky.jpg Dezerty

Tažený závin s jablky

Mouku prosejeme do mísy, přidáme k ní vlažnou vodu, olej a špetku soli a vypracujeme těsto dohladka. Hotové těsto vložíme do olejem vymazané mísy, potřeme ho ještě trochou oleje, aby nevysychalo, přikryjeme ho…

linecky-kolac-s-jablky.jpg Dezerty

Linecký koláč s jablky

Jablka zbavíme jadřinců, nastrouháme, smícháme s citrónovou šťávou, vanilkovým cukrem a nakrájenými ořechy. Máslo nakrájíme na menší kousky a necháme změknout v pokojové teplotě. Mouku prosijeme, přidáme do ní…

staroceska-vejmrda.jpg Dezerty

Staročeská vejmrda

Jablka zbavená jadřinců nastrouháme nahrubo, křen najemno. Smícháme všechny ingredience, necháme asi hodinu odležet a dochutíme solí, cukrem nebo citronovou (nebo limetkovou) šťávou či octem.  Tip: Směs…

jablecna-presnidavka-s-kousky-ovoce.jpg Dezerty

Jablečná přesnídávka s kousky ovoce

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Podlijeme vodou tak, aby jablka byla akorát ponořená a vaříme asi 30 minut doměkka. Asi čtvrtinu jablek odebereme a zbytek rozmixujeme. Přidáme cukr,…

kren-s-jablky.jpg Dezerty

Křen s jablky

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a najemno nastrouháme. Křen očistíme, oloupeme a také najemno nastrouháme. Křen s jablky smícháme, přilijeme citrónovou šťávu, případně osolíme a osladíme dle chuti. Můžeme…

Doporučené recepty

Boršč bez masa

Polévky: Boršč bez masa

Pokrájíme si zelí i brambory na menší kousky a vaříme je společně ve vývaru asi 15 minut. Do jiného hrnce si dáme…

Hovězí steak

Hlavní jídla: Hovězí steak

Maso naporcujeme na steaky asi 3 - 4 cm tlusté. Ty potřeme kvalitním olejem a opepříme. Poté steaky necháme…