![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Staročeská vejmrda](/img/clanky/f94c11c8b7805185ca3154ec44d051a8/staroceska-vejmrda.webp)
Staročeská vejmrda
Ingredience
- středně velká jablka: 2 ks
- čerstvý křen: 150 g
- vinný ocet nebo citronová šťáva: 1 KL
- krupicový cukr: 1 KL
- špetka soli
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Staročeská vejmrda - recept
Jablka zbavená jadřinců nastrouháme nahrubo, křen najemno. Smícháme všechny ingredience, necháme asi hodinu odležet a dochutíme solí, cukrem nebo citronovou (nebo limetkovou) šťávou či octem.
Tip: Směs jablek a křenu můžeme přelít trochou vychladlého hovězího vývaru.
Staročeská vejmrda se podává jako příloha k tučnějšímu pečenému masu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.