Křenová omáčka s uzeným masem
Ingredience
- uzené maso: 300 g
- smetana: 200 ml
- čerstvý křen dle chuti
- hladká mouka: 1 KL
- sůl
- cukr krupice
- ocet nebo citronová šťáva
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Křenová omáčka – recept
Uzené maso vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, poté vodu slijeme, maso opláchneme a vložíme zpět do hrnce. Znovu zalijeme vodou a vaříme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a udržíme v teple. Odebereme trochu uzeného vývaru, lehce naředíme vodou, přivedeme k varu a odstavíme.
V míse smícháme smetanu s hladkou moukou, lehce osolíme, rozšleháme, aby se neudělaly hrudky, a za stálého míchání vlijeme do vývaru. Povaříme 20 minut při mírné teplotě, přidáme najemno nastrouhaný křen a omáčku podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme.
Křenová omáčka se podává s plátky uzeného masa, jako přílohu můžeme podávat houskový knedlík.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.