Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Květákový mozeček s vejci Hlavní jídla
05. 10. 2017

Květákový mozeček s vejci

Ingredience
- +
  • květák: 1 ks
  • vejce: 2 ks
  • voda - hrnek: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • kopr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kvetakova-polevka-pro-deti.jpg Hlavní jídla

Květáková polévka pro děti

Mrkev a pastinák oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Zeleninu vložíme do hrnce, přidáme libeček (nebo jiné koření vhodné pro děti), zalijeme vývarem a vaříme doměkka…

obedovy-kvetakovy-salat.jpg Hlavní jídla

Obědový květákový salát

Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka asi 10 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky. Květák rozebereme na růžičky, cuketu a mrkev nakrájíme na kolečka, papriku zbavenou jádřinců na menší kousky, petrželku…

kvetakova-pomazanka-na-zpusob-hummusu.jpg Hlavní jídla

Květáková pomazánka na způsob hummusu

Květák rozdělíme na růžičky a odkrojíme tvrdý košťál. Růžičky smícháme s trochou olivového oleje, osolíme, opepříme, rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 190 °C asi 35 - 40 minut. Během…

polevka-z-peceneho-kvetaku.jpg Hlavní jídla

Polévka z pečeného květáku

Květák rozdělíme na růžičky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, promícháme a na plechu vyloženém pečicím papírem ho upečeme v troubě na 190 °C asi 30 minut.  Na troše oleje necháme zpěnit…

Doporučené recepty

Ossobuco

Hlavní jídla: Ossobuco

Ossobuco je speciální telecí maso přeseknuté přes morkovou kost. Vzhledem k přítomnosti morku v kosti je maso po…

Hovězí vývar

Polévky: Hovězí vývar

Hovězí vývar bude mít lepší chuť, když nejprve hovězí kosti upečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut.  …

Býčí žlázy

Hlavní jídla: Býčí žlázy

Býčí žlázy necháme namočené v mléce asi 30 minut, důkladně opereme ve vodě a osušíme papírovými utěrkami.  …