Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vejce benedikt s lososem Předkrmy a chuťovky
05. 12. 2019

Vejce benedikt s lososem

Ingredience
- +
  • vejce: 2 ks
  • uzený losos: 50 g  
  • avokádo: 1 ks
  • ocet: 1 PL
  • máslo
  • bageta
  • Recept na holandskou omáčku najdete zde

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Vejce benedikt s lososem – recept

Holandskou omáčku připravíme podle tohoto receptu: holandská omáčka.

Do vařící vody vmícháme ocet. Vodu v hrnci zamícháme, aby vznikl vír. Do středu víru vyklepneme vejce. Vaříme asi 3 minuty. Mezitím si nakrájíme bagetu, kterou potřeme máslem a dáme ji rozpéct do trouby. Půlku avokáda si nakrájíme na plátky. Vejce vyjmeme pomocí děrované naběračky. Na rozpečenou bagetku položíme plátky avokáda, uzeného lososa a nahoru uvařené vejce, které zalejeme připravenou holandskou omáčkou. 

Vejce benedikt s lososem se hodí jako výborná snídaně, která zasytí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

vajickova-pomazanka-s-lucinou.jpg Předkrmy a chuťovky

Vajíčková pomazánka s lučinou

Vejce uvařená natvrdo oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Přidáme lučinu, majonézu, hořčici, prolisovaný česnek, nasekanou pažitku a důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Vajíčkovou pomazánku s…

vajickova-pomazanka-s-pazitkou.jpg Předkrmy a chuťovky

Vajíčková pomazánka s pažitkou

Vajíčka uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky, šalotku a pažitku nakrájíme nadrobno. Smícháme vajíčka, pažitku, šalotku, smetanový sýr, majonézu, hořčici, podle chuti osolíme a opepříme.…

fotolia_97355496_xs.jpg Předkrmy a chuťovky

Vejce benedikt s holandskou omáčkou

Holandskou omáčku připravíme podle tohoto receptu: holandská omáčka. V hrnci přivedeme vodu k varu a vmícháme do ní vinný ocet. Do hrnku rozklepneme vejce a vodu v hrnci zamícháme metličkou tak, aby vznikl…

Doporučené recepty

Glazovaná mrkev na medu

Přílohy: Glazovaná mrkev na medu

Mrkev očistíme a povaříme na prudkém ohni v osolené vodě asi 3 - 4 minuty. Poté uvařenou mrkev blanšírujeme. Dáme…

Buřtguláš s bramborami

Hlavní jídla: Buřtguláš s bramborami

Na rozehřátém sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s na kostky nakrájenou uzeninou. Ke konci…

Plněná vejce

Předkrmy a chuťovky: Plněná vejce

Vajíčka uvaříme natvrdo. Oloupeme a podélně je rozkrojíme. Vyjmeme žloutky a dáme je do misky. Ke žloutkům přidáme…