Moravský vrabec se zelím
Ingredience
- vepřová plec: 300 g
- vepřový bůček: 150 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 3 ks
- sádlo: 1 PL
- sůl
- kmín
- voda nebo světlé pivo
- Zelí:
- kysané zelí: 250 g
- cibule: 1 ks
- sádlo: 1 PL
- sůl
- kmín
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Moravský vrabec se zelím - recept
Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme společně s cibulí a česnekem do sádlem vymazaného pekáče. Podlijeme trochou vody nebo světlého piva a pečeme na 180 °C asi 1 hodinu doměkka. Během pečení poléváme výpekem nebo podle potřeby podlijeme vodou nebo pivem.
Zelí: Na rozehřátém sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka.
Moravský vrabec se podává se zelím a bramborovým knedlíkem, který polijeme výpekem z masa.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.