Nakládané feferonky
Ingredience
- feferonky
- voda: 1000 ml
- cukr krystal: 150 g
- ocet: 200 ml
- sůl: 5 g
- česnek
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nakládané feferonky – recept
Množství nálevu přizpůsobíme množství feferonek. Můžeme použít feferonky pálivé i nepálivé nebo je kombinovat. Česnek je nepovinná přísada, ale dodá feferonkám "další rozměr".
Feferonky omyjeme, případné dlouhé stopky zkrátíme a napěchujeme do čistých a suchých sklenic. Česnek oloupeme, rozdělíme na stroužky a přidáme k feferonkám (2 - 3 stroužky použijeme na sklenici feferonek podle velikosti sklenice).
Do hrnce nalejeme vodu, přidáme cukr, ocet a sůl, promícháme a 5 minut povaříme (především je třeba, aby se cukr rozpustil). Horký nálev lejeme přímo do sklenic k feferonkám. Sklenice uzavřeme a sterilujeme při 85 °C asi 15 minut.
Nakládané feferonky podáváme k masu, uzeninám nebo sýrům.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.