Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Špecle se sýrovou omáčkou Špecle se sýrovou omáčkou Hlavní jídla
22. 05. 2019

Špecle se sýrovou omáčkou

Ingredience
- +
  • špecle: 250 g
  • smetana na šlehání 33%: 200 ml
  • sýr (gouda, eidam, gorgonzola, niva,...): 200 g
  • cibule: 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Špecle se sýrovou omáčkou – recept

Špecle uvaříme podle návodu nebo si je připravíme podle receptu na špecle

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Přilijeme smetanu, přivedeme ji k varu, přidáme nastrouhaný sýr a necháme ho rozpustit. Omáčku vaříme, dokud nezhoustne, poté ji dochutíme solí (některé sýry jsou dost slané, takže není třeba solit), pepřem a muškátovým oříškem. Hotové špecle přelijeme sýrovou omáčkou.

Špecle se sýrovou omáčkou můžeme ozdobit osmahnutou anglickou slaninou, cibulkou a nasekanou petrželkou.

Pokud bychom chtěli smetanu nahradit mlékem, použijeme na zahuštění omáčky trochu taveného sýra.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

specle-spatzle.jpg Hlavní jídla

Špecle (Spätzle)

Smícháme mouku, vejce a sůl a do směsi přidáme tolik minerální vody, až získáme hladké, pevné a vláčné těsto na špecle. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Špecle tvoříme buď pomocí struhadla,…

Doporučené recepty

Kuřecí paličky na medu

Hlavní jídla: Kuřecí paličky na medu

V míse smícháme med, hořčici, olivový olej a citronovou šťávu. Marinádu důkladně vetřeme do kuřecích paliček a…

Fenyklová polévka

Polévky: Fenyklová polévka

Z fenyklu odstraníme zelené stonky a překrájíme ho na menší kousky. Na troše oleje necháme nakrájenou anglickou…

Domácí mozzarella

Předkrmy a chuťovky: Domácí mozzarella

V hrnci smícháme mléko s kyselinou citronovou a necháme rozpustit. Pozvolna zahřejeme mléko na 38 °C (použijeme…