Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Špenátový quiche Předkrmy a chuťovky
06. 09. 2017

Špenátový quiche

Ingredience
- +
  • Na těsto:
  • máslo: 100 g
  • hladká mouka: 175 g
  • žloutek: 1 ks
  • studená voda: 4 lžíce
  • sůl 
  • Na náplň:
  • čerstvý špenát: 200 g
  • smetana ke šlehání: 250 ml 
  • cherry rajčátka: 100 g
  • mozzarella: 1 ks
  • strouhaný tvrdý sýr: 200 g
  • vejce: 3 ks
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • olej: 1 PL
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Špenátový quiche – recept

Nejprve si připravíme křehké těsto. Důležité je, aby všechny použité ingredience byly studené. Pomoučíme vál, přidáme studené máslo a vejce. Tyto suroviny si nasekáme nožem, pracujeme s ním studenýma rukama, postupně přidáme několik lžic studené vody a špetku soli. Tím se vytvoří drobenka, kterou musíme zpracovat v nelepivé těsto. To následně uložíme do lednice, nejméně na půl hodiny, ideálně přes noc.

Mezitím, co těsto v lednici odpočívá, si připravíme náplň. Na oleji opečeme nadrobno nakrájený česnek (jen asi minutu, aby nezhořkl). přidáme špenát a chvíli podusíme, až se odpaří voda. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Smetanu smícháme s rozšlehanými vejci, osolíme a opepříme.

Těsto vyválíme a dáme do formy s vyšším okrajem tak, aby těsto bylo i po stranách. Těsto propícháme vidličkou a zatížíme jej fazolemi, které dáme na pečící papír. Dáme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme 15 minut.

Korpus posypeme strouhaným sýrem, poklademe špenátem a nakrájenými rajčaty, zalijeme smetanou s vejci a poklademe plátky mozzarelly. Pečeme asi 35 - 40 minut dozlatova.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

tresnovy-clafoutis.jpg Předkrmy a chuťovky

Třešňový clafoutis

Třešně umyjeme a vypeckujeme. Formu na pečení koláče vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme. Třesně rozmístíme do pečící formy. Všechny zbylé ingredience smícháme. Vznikne nám řídké těsto, které nalejeme na…

slany-kolac-flammkuchen.jpg Předkrmy a chuťovky

Slaný koláč Flammkuchen

Hladkou mouku smícháme s vodou, sádlem a špetkou soli. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočívat v lednici. Poté těsto rozválíme na velmi tenký plát.  Žervé smícháme s vysokoprocentní…

povidlovy-kolac.jpg Předkrmy a chuťovky

Povidlový koláč

Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva. Smícháme nastrouhané máslo, cukr, mouku a vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut uležet v lednici. Z těsta odkrojíme asi 2/3 a vyválíme na…

porkovy-quiche.jpg Předkrmy a chuťovky

Pórkový quiche [kiš]

Křehké těsto vtlačíme do kulaté formy na koláč, propícháme na několika místech vidličkou a necháme v ledničce odpočinout. Mezitím přepůlíme pórek podélně a nakrájíme na půlkolečka. Na troše oleje necháme asi 1…

Doporučené recepty

Polévka z fazolových lusků

Polévky: Polévka z fazolových lusků

Na oleji nebo másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme na cca 3 cm nakrájené…

Roštěnky Esterházy

Hlavní jídla: Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a…

Semifreddo

Dezerty: Semifreddo

Žloutky vyšleháme s cukrem a brandy, zvlášť vyšleháme bílky dotuha a také šlehačku. Ořechy, ovoce a další…

Aspik s kuřecím masem

Předkrmy a chuťovky: Aspik s kuřecím masem

Kuřecí stehna vložíme do studené vody, přidáme koření, špetku soli, mrkev, oloupaný česnek, přivedeme k varu a…