Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Špenátový quiche Předkrmy a chuťovky
06. 09. 2017

Špenátový quiche

Ingredience
- +
  • Na těsto:
  • máslo: 100 g
  • hladká mouka: 175 g
  • žloutek: 1 ks
  • studená voda: 4 lžíce
  • sůl 
  • Na náplň:
  • čerstvý špenát: 200 g
  • smetana ke šlehání: 250 ml 
  • cherry rajčátka: 100 g
  • mozzarella: 1 ks
  • strouhaný tvrdý sýr: 200 g
  • vejce: 3 ks
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • olej: 1 PL
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Špenátový quiche - recept

Špenátový quiche – recept

Nejprve si připravíme křehké těsto. Důležité je, aby všechny použité ingredience byly studené. Pomoučíme vál, přidáme studené máslo a vejce. Tyto suroviny si nasekáme nožem, pracujeme s ním studenýma rukama, postupně přidáme několik lžic studené vody a špetku soli. Tím se vytvoří drobenka, kterou musíme zpracovat v nelepivé těsto. To následně uložíme do lednice, nejméně na půl hodiny, ideálně přes noc.

Mezitím, co těsto v lednici odpočívá, si připravíme náplň. Na oleji opečeme nadrobno nakrájený česnek (jen asi minutu, aby nezhořkl). přidáme špenát a chvíli podusíme, až se odpaří voda. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Smetanu smícháme s rozšlehanými vejci, osolíme a opepříme.

Těsto vyválíme a dáme do formy s vyšším okrajem tak, aby těsto bylo i po stranách. Těsto propícháme vidličkou a zatížíme jej fazolemi, které dáme na pečící papír. Dáme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme 15 minut.

Korpus posypeme strouhaným sýrem, poklademe špenátem a nakrájenými rajčaty, zalijeme smetanou s vejci a poklademe plátky mozzarelly. Pečeme asi 35 - 40 minut dozlatova.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

tresnovy-clafoutis.jpg Předkrmy a chuťovky

Třešňový clafoutis

Třešně umyjeme a vypeckujeme. Formu na pečení koláče vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme. Třesně rozmístíme do pečící formy. Všechny zbylé ingredience smícháme. Vznikne nám řídké těsto, které nalejeme na…

slany-kolac-flammkuchen.jpg Předkrmy a chuťovky

Slaný koláč Flammkuchen

Hladkou mouku smícháme s vodou, sádlem a špetkou soli. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočívat v lednici. Poté těsto rozválíme na velmi tenký plát.  Žervé smícháme s vysokoprocentní…

povidlovy-kolac.jpg Předkrmy a chuťovky

Povidlový koláč

Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva. Smícháme nastrouhané máslo, cukr, mouku a vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut uležet v lednici. Z těsta odkrojíme asi 2/3 a vyválíme na…

porkovy-quiche.jpg Předkrmy a chuťovky

Pórkový quiche [kiš]

Křehké těsto vtlačíme do kulaté formy na koláč, propícháme na několika místech vidličkou a necháme v ledničce odpočinout. Mezitím přepůlíme pórek podélně a nakrájíme na půlkolečka. Na troše oleje necháme asi 1…

tri-kralove-1.jpg Předkrmy a chuťovky

Tři králové přicházejí. Upečte si s námi tříkrálový koláč

Svátek Tří králů slavíme 6. ledna, tento den se nazývá také svátkem „Zjevení Páně“. Je to připomínka okamžiku, kdy se Kristus zjevuje nejen…

Doporučené recepty

Letní melounový salát

Saláty: Letní melounový salát

Meloun zbavený slupky a pecek nakrájíme na kostky. Přidáme baby špenát, nakrájenou okurku, olivy, kostičky sýra,…

Salát z kysaného zelí

Saláty: Salát z kysaného zelí

Kysané zelí pokrájíme, smícháme s nasrouhanou mrkví, nasekanou cibulkou a koprem a dochutíme kvalitním panenským…

Pečený zajíc

Hlavní jídla: Pečený zajíc

Zajíce pořádně očistíme a nožem odblaníme. Zeleninu načistíme a nakrájíme na malé kostky. Zaječí maso důkladně…

Věnečky z odpalovaného těsta

Dezerty: Věnečky z odpalovaného těsta

Do hrnce dáme vařit vodu, tuk na pečení a sůl. Když je vše horké, zasypeme směs moukou a za stálého míchání…