Steak z tuňáka
Ingredience
- tuňák - steaky (výška asi 1,5 – 2 cm): 2 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- olej
- sůl
- pepř
- tymián
- šťáva z poloviny citronu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Steaky z tuňáka potřeme olejem, pokapeme z obou stran citronovou šťávou a dáme na chvíli odpočinout. Na rozpálenou grilovací pánev dáme olej a tymián. Vložíme tuňáka a z obou stran orestujeme naprudko pouze krátkou dobu, přibližně minutu z každé strany. Před otočením přidáme česnek nakrájený na plátky. Osolit a opepřit maso můžeme buď těsně před vkládáním na pánev nebo před otočením.
Steak z tuňáka je vhodné podávat s pečenými bramborami nebo se zeleninou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.