Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zapečené caprese Předkrmy a chuťovky
25. 09. 2017

Zapečené caprese

Ingredience
- +
  • mozzarella: 200
  • rajčata: 3 ks 
  • čerstvá bazalka - hrst: 1 ks 
  • černé olivy
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Zapečené caprese – recept

Mozzarellu nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu lehce vymažeme olejem a klademe do ní plátky mozzarelly, rajčat, oliv a lístky bazalky. Celé pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut. Zapečené caprese podáváme s čerstvou bagetou nebo toastem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

bazalkove-pesto-na-testoviny.jpg Předkrmy a chuťovky

Bazalkové pesto na těstoviny

Stroužky česneku oloupeme, nakrájíme na malé kousky a spolu se solí v rozdrtíme hmoždíři. Do mixéru vložíme lístky bazalky, rozdrcený česnek, nakrájené kešu ořechy, parmazán a polovinu olivového oleje. Pomalu…

bazalkova-omacka.jpg Předkrmy a chuťovky

Bazalková omáčka

Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm krátce osmahneme. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme omytou, nadrobno nasekanou bazalku. Bazalku také můžeme rozdrtit…

Doporučené recepty

Tartiflette

Hlavní jídla: Tartiflette

Brambory oloupeme, nastrouháme na silnější plátky a uvaříme v osolené vodě doměkka asi 8 - 10 minut. Cibuli…

Fíkové kuličky

Vánoční cukroví: Fíkové kuličky

Fíky i datle nasekáme na menší kousky, a společně s kešu oříšky postupně rozmixujeme dohladka. Poté přidáme kokos…

Švestková buchta s drobenkou

Dezerty: Švestková buchta s drobenkou

Z cukru, mouky a másla si v míse zpracujeme drobenku. Asi hrnek hotové drobenky si odebereme stranou, ke zbytku…

Bigoš

Hlavní jídla: Bigoš

Houby necháme namočit 1 hodinu předem. Maso, slaninu, cibuli a klobásku nakrájíme na menší kousky. V hrnci…