Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vídeňská roštěná Hlavní jídla
04. 10. 2017

Vídeňská roštěná

Ingredience
- +
  • vyzrálé hovězí (vysoký roštěnec): 400 g
  • kvalitní hořčice: 2 PL  
  • hladká mouka: 1 PL 
  • olej: 3 PL 
  • cibule: 1 ks 
  • hovězí vývar: 300 ml 
  • suché červené víno: 100 ml 
  • sůl 
  • mletý pepř 
  • cibule na ozdobu

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Vídeňská roštěná - recept

Maso na několika místech na okraji nařízneme, aby se na pánvi nekroutilo. Potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Na pánvičce rozehřejeme oleja opečeme maso dozlatova. 

Maso vyndáme z pánve a uložíme ho na teplé místo. Na pánev dáme osmažit nadrobno nakrájenou cibuli, kterou zalijeme vínem. To necháme odpařit. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme jej podle chuti. Do takto připraveného základu omáčky vložíme hovězí roštěnky a maso pár minut prohřejeme. Uprostřed by mělo zůstat lehce růžové. 

Další cibuli nakrájíme na kolečka, která rozebereme na prstýnky. Kroužky obalíme v lehce osolené mouce. Rozehřejeme větší množství oleje a cibuli v něm necháme zezlátnout. Odložíme na ubrousek, který vysaje přebytečný tuk. 

Hovězí roštěnky podáváme ozdobné osmaženou cibulkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hovezi-loupana-plec.jpg Hlavní jídla

Hovězí loupaná plec

Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata).…

plnene-hovezi-zavitky.jpg Hlavní jídla

Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo a připravíme na něm osolená a opepřená míchaná vajíčka tak, aby byla krémová. Jak na to, se…

hovezi-jatra-na-cibulce.jpg Hlavní jídla

Hovězí játra na cibulce

Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem.…

hovezi-na-pepri.jpg Hlavní jídla

Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava,…

Doporučené recepty

Králičí paštika s játry

Ostatní: Králičí paštika s játry

Cibuli a jablka nakrájíme nadrobno, králičí maso zbavíme všech kostí a blanek a nakrájíme na kostky. Játra…

Tacos s mletým masem

Hlavní jídla: Tacos s mletým masem

Cibuli, česnek a chilli papričku nakrájíme nadrobno, papriky a rajčata na kostičky, sýr nastrouháme, vývar…

Česneková omáčka

Přílohy: Česneková omáčka

V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme mlékem smíchaným se…

Cizrnový hummus

Ostatní: Cizrnový hummus

Cizrnu neboli římský hrách si musíme nachystat den před plánovanou přípravou hummusu. Propláchneme ji, dáme do…