Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vietnamská polévka Pho Bo Vietnamská polévka Pho Bo Polévky
30. 08. 2017

Vietnamská polévka Pho Bo

Ingredience
- +
  • hovězí morkové kosti {250} g
  • hovězí kližka (nebo bok) {250} g
  • čerstvý zázvor {40} g
  • svítek skořice {0,5} 
  • cibule {0,5}
  • hvězdičky badyánu {5}
  • tobolky kardamomu {3}
  • Do polévky: 
  • rýžové nudle {200} g
  • koriandr 
  • jarní cibulka {1,5}
  • červená cibule {0,5}
  • zelená perila (vietnamská máta) 
  • chilli paprička {1}
  • citron {0,5}

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Vietnamská polévka Pho Bo – recept

Kosti dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Poté slijeme, kosti omyjeme a zopakujeme postup. Pokud se na hladině opět objeví tmavá pěna, znovu slijeme a opakujeme. Jedině tak docílíme čistého vývaru, ze kterého vietnamská polévka Pho Bo musí být. Jakmile se tmavá pěna neobjeví, ztlumíme plamen a dále vaříme.

Zázvor podélně rozpůlíme a spolu s rozpůlenou cibulí a kořením vložíme na suchou pánev. Opražíme tak, aby cibule byla na řezu tmavě hnědá. Vše přidáme do vývaru, přidáme 2 lžíce soli a kližku nebo bok. Na mírném plamenu vývar táhneme přibližně pět hodin, pokud se voda bude příliš odpařovat, dolijeme. Nezakrýváme pokličkou a průběžně sbíráme pěnu. Maso vaříme asi dvě hodiny do měkka, poté vyjmeme a necháme vychladnout. Hotový vývar dosolíme a můžeme dochutit vietnamskou rybí omáčkou.

Vietnamská polévka Pho Bo se podává v hlubokých miskách s bylinkami, masem a nudlemi. Rýžové nudle necháme na hodinu namočit ve studené vodě a poté uvaříme dle návodu na obalu. Rozdělíme je do misek, kde ještě nabobtnají.

Na talíř dáme opláchnutou zelenou perilu, na další talíř na klínky nakrájený citrón a nasekanou chilli papričku. Uvařenou kližku nebo bok nakrájíme na tenké plátky a položíme na nudle. Přidáme koriandr, jarní cibulku a červenou cibuli nakrájené na proužky nebo kolečka. Vše zalijeme horkým vývarem a podáváme. Polévku si každý dochutí perilou, citrónem a chilli.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hovezi-loupana-plec.jpg Polévky

Hovězí loupaná plec

Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata).…

plnene-hovezi-zavitky.jpg Polévky

Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo a připravíme na něm osolená a opepřená míchaná vajíčka tak, aby byla krémová. Jak na to, se…

hovezi-jatra-na-cibulce.jpg Polévky

Hovězí játra na cibulce

Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem.…

hovezi-na-pepri.jpg Polévky

Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava,…

Doporučené recepty

Brambory s tvarohem

Přílohy: Brambory s tvarohem

Brambory ve slupce dáme vařit do mírně osolené vody, dokud nebudou měkké (podle velikosti brambor 15 - 25 minut).…

Domácí korbáčky

Předkrmy a chuťovky: Domácí korbáčky

Ve velkém hrnci necháme za občasného míchání zahřát čerstvé mléko (nejlépe přímo od farmáře) na 40 °C a odstavíme.…

Jahodový koktejl s mátou

Nápoje: Jahodový koktejl s mátou

Jahody zbavené stopky dáme do mixéru, přidáme mléko, nadrobno nakrájenou nebo natrhanou mátu a med podle chuti.…

Znojemská omáčka k pečeni

Hlavní jídla: Znojemská omáčka k pečeni

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme hovězí…