Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vietnamská polévka Pho Bo Polévky
30. 08. 2017

Vietnamská polévka Pho Bo

Ingredience
- +
  • hovězí morkové kosti {250} g
  • hovězí kližka (nebo bok) {250} g
  • čerstvý zázvor {40} g
  • svítek skořice {0,5} 
  • cibule {0,5}
  • hvězdičky badyánu {5}
  • tobolky kardamomu {3}
  • Do polévky: 
  • rýžové nudle {200} g
  • koriandr 
  • jarní cibulka {1,5}
  • červená cibule {0,5}
  • zelená perila (vietnamská máta) 
  • chilli paprička {1}
  • citron {0,5}

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Vietnamská polévka Pho Bo – recept

Kosti dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Poté slijeme, kosti omyjeme a zopakujeme postup. Pokud se na hladině opět objeví tmavá pěna, znovu slijeme a opakujeme. Jedině tak docílíme čistého vývaru, ze kterého vietnamská polévka Pho Bo musí být. Jakmile se tmavá pěna neobjeví, ztlumíme plamen a dále vaříme.

Zázvor podélně rozpůlíme a spolu s rozpůlenou cibulí a kořením vložíme na suchou pánev. Opražíme tak, aby cibule byla na řezu tmavě hnědá. Vše přidáme do vývaru, přidáme 2 lžíce soli a kližku nebo bok. Na mírném plamenu vývar táhneme přibližně pět hodin, pokud se voda bude příliš odpařovat, dolijeme. Nezakrýváme pokličkou a průběžně sbíráme pěnu. Maso vaříme asi dvě hodiny do měkka, poté vyjmeme a necháme vychladnout. Hotový vývar dosolíme a můžeme dochutit vietnamskou rybí omáčkou.

Vietnamská polévka Pho Bo se podává v hlubokých miskách s bylinkami, masem a nudlemi. Rýžové nudle necháme na hodinu namočit ve studené vodě a poté uvaříme dle návodu na obalu. Rozdělíme je do misek, kde ještě nabobtnají.

Na talíř dáme opláchnutou zelenou perilu, na další talíř na klínky nakrájený citrón a nasekanou chilli papričku. Uvařenou kližku nebo bok nakrájíme na tenké plátky a položíme na nudle. Přidáme koriandr, jarní cibulku a červenou cibuli nakrájené na proužky nebo kolečka. Vše zalijeme horkým vývarem a podáváme. Polévku si každý dochutí perilou, citrónem a chilli.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hovezi-loupana-plec.jpg Polévky

Hovězí loupaná plec

Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata).…

plnene-hovezi-zavitky.jpg Polévky

Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo a připravíme na něm osolená a opepřená míchaná vajíčka tak, aby byla krémová. Jak na to, se…

hovezi-jatra-na-cibulce.jpg Polévky

Hovězí játra na cibulce

Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem.…

hovezi-na-pepri.jpg Polévky

Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava,…

Doporučené recepty

Chřestové rizoto s hráškem

Hlavní jídla: Chřestové rizoto s hráškem

Na rozehřátém oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, orestujeme a zalijeme vínem. Víno…

Domácí celerový džus

Nápoje: Domácí celerový džus

Celer zbavíme konců a oloupeme, jablka zbavíme jadřinců, pomeranč slupek. Množství zázvoru zvolíme podle chuti a…

Mini cookies

Vánoční cukroví: Mini cookies

Mouku prosejeme. Smícháme ji s práškem do pečiva, sodou a solí. Čokoládu nakrájíme na drobné kousky a ořechy…

Žampionový krém bez mouky

Polévky: Žampionový krém bez mouky

Cibuli nakrájíme najemno a na másle opečeme dozlatova. Poté přidáme nakrájené žampiony a opékáme přibližně 2…