Vietnamská polévka Pho Ga
Ingredience
- kuřecí stehna: 2 ks
- rýžové nudle: 200 g
- mungo klíčky: 6 PL
- cibule: 1 ks
- olej: 1 KL
- jarní cibulka: 2 ks
- čerstvý koriandr: 4 PL
- thajská bazalka: 2 PL
- zázvor: 2 cm
- badyán: 3 ks
- špetka skořice
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vietnamská polévka Pho Ga - recept
Kuřecí maso oddělíme od kosti a nakrájíme na tenké plátky. Kosti z kuřete povaříme 1 hodinu v lehce osolené vodě. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní nadrobno nakrájený zázvor, badyán a skořici. Zalijeme horkým vývarem z kostí, přidáme kuřecí maso a vaříme doměkka asi 10 - 15 minut.
Rýžové nudle připravíme dle návodu na obalu a rozdělíme do misek. Na nudle navrstvíme maso z vývaru, nakrájenou jarní cibulku, koriandr, bazalku a mungo klíčky. Vše zalijeme vývarem.
Vietnamská polévka Pho Ga se podává s kouskem limetky a nadrobno nakrájenou chilli papričkou pro dochucení.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.