Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečený losos Hlavní jídla
11. 09. 2017

Pečený losos

Ingredience
- +
  • čerstvý losos: 400 g
  • čerstvý kopr
  • sůl
  • pepř
  • citron
  • máslo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Pečený losos – recept

Máslo necháme změknout, zapracujeme do něj nadrobno nasekaný kopr a necháme opět ztuhnout.

Lososa očistíme, můžeme odstranit i kůži, ale není to nutné. Položíme na pečicím papírem vyložený plech, jemně osolíme a opepříme, pokapeme citronem a necháme asi dvacet minut odležet v chladu.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 - 15 minut, poté na každou porci položíme tenký plátek koprového másla a dopečeme ještě asi 5 minut. 

Pečený losos je sám o sobě vynikající, a proto je dobré nechat chuť vyniknout. Pokud ale máte rádi omáčky k rybám, skvěle se k lososovi hodí například lehká smetanová se špenátem nebo citronová. Jako přílohu je dobré zvolit vařený brambor s máslem, bramborovou kaši nebo grilovanou zeleninu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

posirovany-losos.jpg Hlavní jídla

Pošírovaný losos

Filety stáhneme z kůže. Kůži nevyhazujeme. Lososa nasolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Do pánve s pokličkou nalejeme víno, přidáme bylinky, kůži z lososa, nové koření a bokový list. Ohřejeme na 90…

lososova-pomazanka-s-tvarohem.jpg Hlavní jídla

Lososová pomazánka s tvarohem

Lososa vložíme do vyšší nádoby a pomocí tyčového mixéru jej rozmixujeme tak, aby nám vznikla pasta. V míse smícháme tvaroh se sýrem, hořčicí a pažitkou. Přidáme lososovou pastu. Osolíme, opepříme a zakápneme…

losos-v-papilote-se-zeleninou.jpg Hlavní jídla

Losos v papilotě se zeleninou

Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme limekovou šťávou a potřeme trochou oleje, který jsme smíchali s hořčicí a špetkou chilli. Necháme marinovat 1 hodinu.  Lilek nakrájíme na malé kostičky,…

peceny-losos-na-zelenine.jpg Hlavní jídla

Pečený losos na zelenině

Lososa rozdělíme na porce, zakapeme trochou limetkové šťávy, osolíme, opepříme a necháme asi 30 minut v lednici. Papriky zbavené jádřinců, mrkev, lilek, zelí a cibuli nakrájíme na nudličky, cherry rajčata…

kremova-rybi-polevka.jpg Hlavní jídla

Krémová rybí polévka

Cibuli nakrájíme nahrubo, brambory a mrkev na menší kostičky. Na troše oleje rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. přidáme mrkev, brambory, krátce orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Osolíme,…

Doporučené recepty

Křepelčí vejce na 5 způsobů

Předkrmy a chuťovky: Křepelčí vejce na 5 způsobů

  Křepelčí vejce natvrdo Křepelčí vajíčka vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 1,5 minuty.…

Borůvková bublanina

Dezerty: Borůvková bublanina

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do směsi opatrně zašleháme máslo a mléko. Do mísy pak přes síto přesejeme…

Vídeňská roštěná

Hlavní jídla: Vídeňská roštěná

Maso na několika místech na okraji nařízneme, aby se na pánvi nekroutilo. Potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce…

Cuketová buchta

Dezerty: Cuketová buchta

V míse smícháme olej, rozpuštěné máslo a třtinový cukr. Do vzniklé směsi postupně zašleháváme obě vejce. V druhé…