![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.webp)
![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.webp)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.webp)
![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Pečený losos](/img/clanky/a74e95d6ef08baff68e9bded63382b8a/fotolia_123105130_xs.webp)
Pečený losos
Ingredience
- čerstvý losos: 400 g
- čerstvý kopr
- sůl
- pepř
- citron
- máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečený losos – recept
Máslo necháme změknout, zapracujeme do něj nadrobno nasekaný kopr a necháme opět ztuhnout.
Lososa očistíme, můžeme odstranit i kůži, ale není to nutné. Položíme na pečicím papírem vyložený plech, jemně osolíme a opepříme, pokapeme citronem a necháme asi dvacet minut odležet v chladu.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 - 15 minut, poté na každou porci položíme tenký plátek koprového másla a dopečeme ještě asi 5 minut.
Pečený losos je sám o sobě vynikající, a proto je dobré nechat chuť vyniknout. Pokud ale máte rádi omáčky k rybám, skvěle se k lososovi hodí například lehká smetanová se špenátem nebo citronová. Jako přílohu je dobré zvolit vařený brambor s máslem, bramborovou kaši nebo grilovanou zeleninu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.