Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Hovězí jazyk s křenovou omáčkou Hlavní jídla
18. 03. 2016

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Ingredience
- +
  • hovězí jazyk: 400 g
  • bobkový list: 1 ks
  • cibule: 1 ks 
  • celý pepř: 4 ks
  • masový vývar: 300 ml
  • hladká mouka: 1 PL
  • strouhaný křen: 3  PL
  • zakysaná smetana: 100 ml
  • nasekané mandle: 2 PL
  • ocet: 1  PL
  • olej: 2 PL
  • sůl 
  • cukr 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou - recept

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou – recept

Hovězí jazyk dáme vařit do vody, přidáme sůl, cibuli, bobkový list a další koření. Poté uvařený jazyk opláchneme pod studenou vodou a oloupeme. Z oleje a mouky uděláme jíšku, vlijeme masový vývar, přidáme sůl, ocet, nasekané mandle a zakysanou smetanu. Krátce povaříme. Na závěr přidáme do omáčky nastrouhaný křen a prohřejeme. Dosladíme cukrem dle chuti. Hovězí jazyk nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji a vložíme do křenové omáčky. Hovězí jazyk s křenovou omáčkou můžeme podávat s houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hovezi-loupana-plec.jpg Hlavní jídla

Hovězí loupaná plec

Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata).…

plnene-hovezi-zavitky.jpg Hlavní jídla

Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo a připravíme na něm osolená a opepřená míchaná vajíčka tak, aby byla krémová. Jak na to, se…

hovezi-jatra-na-cibulce.jpg Hlavní jídla

Hovězí játra na cibulce

Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem.…

roastbeef_recept2.jpg Hlavní jídla

Naučte se připravovat roastbeef, za který by se nemuseli stydět ani Angličané

Roastbeef neboli rostbíf je ve zkratce anglická hovězí pečeně. Nic víc, nic míň. Oproti jiným pečením ji ale odlišuje jedna podstatná maličkost. Maso…

hovezi-na-pepri.jpg Hlavní jídla

Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava,…

Doporučené recepty

Jednoduchý máslový krém s pudinkem

Dezerty: Jednoduchý máslový krém s pudinkem

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Ve třetině mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr, zbytek mléka…

Boloňská omáčka na špagety

Ostatní: Boloňská omáčka na špagety

Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a zeleninu…

Tvarohový krém do dortu

Dezerty: Tvarohový krém do dortu

Máslo nastouháme, aby bylo rychleji měkké, a asi po 10 minutách ho vyšleháme s oběma cukry do pěny. Množství cukru…

Domácí pribiňáček

Ostatní: Domácí pribiňáček

Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem a necháme asi 10 minut odležet, aby se cukr úplně rozpustil. Smetanu ušleháme…