Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zapečené plněné žampionové kloboučky Hlavní jídla
22. 09. 2017

Zapečené plněné žampionové kloboučky

Ingredience
- +
  • velké žampiony: {5}
  • špenát: 50 g
  • jarní cibulka: {1,5}
  • slanina: 50 g
  • oblíbený strouhaný sýr: 75 g
  • smetana ke šlehání: 1 PL
  • kousek másla
  • česnek: {2}
  • mletý muškátový oříšek
  • čerstvá petrželka k podávání

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Zapečené plněné žampionové kloboučky - recept

Nejprve si očistíme žampiony. Odkrojíme stopky a vnitřek vydlabeme, nejlépe to jde malou lžičkou nebo vykrajovačem na meloun. Houby si dáme stranou a připravíme si náplň na zapečené plněné žampionové kloboučky. V hrnci si do zlatova opečeme pokrájenou anglickou slaninu. Po chvíli k ní přidáme najemno nakrájené jarní cibulky a kousek másla. Opékáme a po třech minutách přidáme najemno nasekaný špenát. Špenátovou směs osolíme, opepříme, přidáme jemně mletý muškátový oříšek a prolisované stroužky česneku. Přilijeme dvě lžíce smetany ke šlehání a necháme probublávat, dokud smetana nezredukuje a špenát nebude měkký.

Nakonec musíme žampiony naplnit. Do každého žampionu dáme lžíci špenátové směsi, důkladně uhladíme a na vrch dáme lžíci strouhaného sýra. Zapečené plněné žampionové kloboučky pečeme na 190 stupňů asi 20-25 minut, dokud nebudou úplně měkké a sýr se nerozpustí. Podáváme posypané čerstvou petrželkou jako lehkou večeři. Zapečené plněné žampionové kloboučky budou také skvělé s lehkým zeleninovým salátem z rajčat, salátové okurky a jarní cibulky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zeleninova-polevka-s-houbami.jpg Hlavní jídla

Zeleninová polévka s houbami

Mrkev, celer, brambory, petržel očistíme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Potom do hrnce vložíme houby, kořenovou zeleninu,…

houbova-polevka-ze-susenych-hub.jpg Hlavní jídla

Houbová polévka ze sušených hub

Všechnu zeleninu si očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo. Do hrnce vložíme cibuli, mrkev, petržel a česnek. Zeleninu orestujeme a chvilku dusíme. Mezitím zpaříme sušené houby. Necháme je…

kruti-maso-na-houbach.jpg Hlavní jídla

Krůtí maso na houbách

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, houby na plátky, česnek nadrobno, maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V pekáčku na troše sádla necháme slaninu chvíli vyškvařit, přidáme…

Doporučené recepty

Nakládaný zázvor

Ostatní: Nakládaný zázvor

Zázvor nakrájíme na tenké plátky, posypeme solí a necháme odstát 24 hodin. V hrnci smícháme rýžový ocet, vodu,…

Salát z uzené makrely

Saláty: Salát z uzené makrely

Uzenou makrelu zbavíme hlavy, kůže a kostí, použijeme jen samotné maso. Brambory uvaříme ve slupce doměkka asi 25…

Lilek s těstovinami

Hlavní jídla: Lilek s těstovinami

Těstoviny uvaříme, scedíme a zakápneme olivovým olejem. Lilek umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata…

Zeleninová polévka pro děti

Polévky: Zeleninová polévka pro děti

Očištěnou zeleninu nakrájíme na podobně velké kostičky, cibulku nadrobno, květák necháme rozdělený na menší…