Zapečené těstoviny s mletým masem
Ingredience
- těstoviny (penne, fusilli, kolínka,...): 300 g
- mleté hovězí maso: 300 g
- tvrdý sýr (gouda, čedar,...): 200 g
- vejce: 1 ks
- smetana ke šlehání: 100 ml
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- rajčatové pyré: 2 PL
- petrželka: 1 PL
- sůl
- pepř
- majoránka
- tymián
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zapečené těstoviny s mletým masem - recept
Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a tymiánem. Na pánvi rozehřejeme olej, necháme na něm zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a maso na ní zprudka orestujeme. Přidáme rajčatové pyré, petrželku, podusíme asi 10 minut a necháme vychladnout.
Těstoviny uvaříme al dente (na skus) v osolené vodě podle návodu a schladíme studenou vodou. Dvě třetiny těstovin vložíme do pekáčku vymazaného olejem.
Vejce smícháme se smetanou, trochou soli a pepře a zalijeme těstoviny. Na ně dáme masovou směs a dále zbytek těstovin, který bohatě posypeme strouhaným sýrem. Zapečené těstoviny s mletým masem pečeme při teplotě 200 °C asi 20 minut dozlatova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.