Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kroupové rizoto s uzeným masem a kapustou Hlavní jídla
12. 06. 2019

Kroupové rizoto s uzeným masem a kapustou

Ingredience
- +
  • kroupy: 150 g
  • uzené vepřové maso: 150 g
  • kapusta: 100 g
  • mrkev: 1 ks
  • malá cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • zeleninový vývar: 800  ml
  • máslo: 1 PL
  • olej: 1 KL
  • čerstvá majoránka: 2 PL
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Kroupové rizoto s uzeným masem a kapustou - recept

V hrnci na troše oleje rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a max. po 1 minutě kroupy, které důkladně zamícháme, aby se obalily tukem. Orestujeme a zalijeme 1 naběračkou horkého vývaru. Vývar necháme odpařit a opět přidáme naběračku vývaru. Takto postupujeme až do změknutí krup. Množství vývaru je orientační, záleží na velikosti krup. 

Z kapusty odstraníme tuhé stonky a listy nakrájíme na proužky, které spaříme ve vroucí vodě, prudce zchladíme studenou vodou a necháme okapat. 

Uzené maso a mrkev nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme na pánvi. Nakonec přidáme i spařenou kapustu, opepříme a společně prohřejeme. Sůl by neměla být potřeba, protože uzené maso je dost slané a osolený je i vývar. 

Směs s masem vmícháme asi 10 minut před koncem vaření krup a přidáme ještě čerstvou majoránku. Použijeme-li sušenou, stačí přidat poloviční množství už s první naběračkou vývaru. 

Kroupové rizoto s uzeným masem a kapustou můžeme na závěr posypat strouhaným parmezánem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

polevka-z-ruzickove-kapusty.jpg Hlavní jídla

Polévka z růžičkové kapusty

Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na malé kousky, očištěné kapustičky rozpůlíme, květák rozdělíme na růžičky a zbavíme tvrdých košťálů, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci rozpustíme na…

veprove-v-kapuste.jpg Hlavní jídla

Vepřové v kapustě

Vepřové maso nakrájíme na menší kostky, cibuli, česnek a slaninu nadrobno, kapustu zbavenou tvrdých částí na nudličky. Maso osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a zprudka na něm maso opečeme. Maso…

pecena-ruzickova-kapusta.jpg Hlavní jídla

Pečená růžičková kapusta

Růžičkovou kapustu očistíme, odkrojíme tvrdé konce, rozpůlíme a promícháme s olivovým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme a rozprostřeme na pečicí papír řeznou stranou dolů. Pečeme při teplotě 200 °C asi 20…

fotolia_170443440_xs.jpg Hlavní jídla

Kapustové karbanátky

Kapustu povaříme v osolené vodě do změknutí. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme dozlatova, česnek utřeme se solí. Uvařenou kapustu nasekáme na kousky, přidáme vejce, strouhanku, česnek, sezamová semínka,…

Doporučené recepty

Čína z krůtího masa

Hlavní jídla: Čína z krůtího masa

Krůtí maso nakrájíme na nudličky a smícháme s trochou oleje, prolisovaným česnekem, špetkou chilli, pepře, soli a…

Tvarohové knedlíky

Hlavní jídla: Tvarohové knedlíky

Tvaroh, krupici, cukr, máslo, vejce, vanilkový cukr a citronovou kůru smícháme dohromady a utvoříme těsto. Dáme do…

Ořechový likér

Nápoje: Ořechový likér

Vlašské ořechy na ořechový likér musí být zelené a měkké. Důkladně je omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny, které…

Quinoa s tofu a zeleninou

Hlavní jídla: Quinoa s tofu a zeleninou

Tofu nakrájíme na kostičky a naložíme ho asi na 1 hodinu do marinády z oleje, pomerančové šťávy a chilli.  Quinou…