Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Žampionová omáčka se smetanou Hlavní jídla
25. 09. 2017

Žampionová omáčka se smetanou

Ingredience
- +
  • žampiony: 100 g
  • smetana ke šlehání (33 %): 125 ml
  • cibule: {0,5}
  • máslo: {}
  • česnek: {1}
  • drcený kmín: {0,5}

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Žampionová omáčka se smetanou - recept

Cibuli si nakrájíme na velmi drobné kousky. Necháme ji zpěnit na kousku másla na pánvi. Jakmile bude cibule zlatavá, přidáme k ní žampiony nakrájené na tenké plátky. Restujeme a žampiony osolíme, opepříme a přidáme jemně drcený kmín. Jakmile žampiony změknou, zalijeme je smetanou ke šlehání, přidáme prolisovaný česnek a stáhneme plamen. Žampionová omáčka se smetanou teď musí jen probublávat, a to asi 10-15 minut. Jakmile budou žampiony úplně měkké, žampionová omáčka se smetanou je hotová.

Omáčka je výborná s houskovým knedlíkem, s těstovinami nebo s vařeným bramborem. Pokud chceme masitý oběd, žampionová omáčka se smetanou se bude skvěle hodit k vařenému hovězímu masu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 9 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

vajickova-omacka.jpg Hlavní jídla

Vajíčková omáčka

Máslo v hrnci rozehřejeme, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Přidáme vývar, mléko a kysanou smetanu. Přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme asi 10 minut probublávat. Mezitím si pokrájíme uvařené vejce a…

maslova-omacka-k-masu.jpg Hlavní jídla

Máslová omáčka k masu

Cibuli nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme kuřecí vývar, přidáme nakrájenou cibuli a bílé víno. Přivedeme k varu a vaříme dokud se omáčka nezredukuje asi na třetinu. Přepasírujeme přes síto. Poté ji…

zampionova-omacka-na-testoviny.jpg Hlavní jídla

Žampionová omáčka na těstoviny

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na oleji, zalijeme smetanou a necháme mírně zredukovat. Osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu a zakápneme citronovou šťávou. Nakonec přimícháme do…

rajska-omacka-z-protlaku.jpg Hlavní jídla

Rajská omáčka z protlaku

Základem omáčky je poctivý a silný hovězí vývar. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku. Poté přidáme rajčatový protlak, který za stálého míchání chvilku smažíme. Zalejeme hovězím…

paprikova-omacka-k-masu.jpg Hlavní jídla

Papriková omáčka k masu

V hlubší pánvi nebo v hrnci necháme na trošce oleje rozpustit polovinu másla, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Poprášíme ji paprikou, zamícháme a ihned zalijeme horkým vývarem. Přidáme nové…

Doporučené recepty

Brusinková omáčka k masu

Ostatní: Brusinková omáčka k masu

Do hrnce dáme brusinky (můžeme použít i brusinkový džem), zalijeme vínem, přidáme cukr, skořici a šťávu z…

Tuňáková pomazánka

Pomazánky: Tuňáková pomazánka

Tuňáka necháme okapat a v misce ho rozmačkáme na menší kousky. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a promícháme.…

Hovězí na pepři

Hlavní jídla: Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci…