Bramborové lokše

Bramborové lokše





Bramborové lokše – postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a ve větším kastrolu uvaříme v osolené vodě úplně doměkka. Poté je vidličkou nebo mačkadlem rozmačkáme na kaši a necháme vychladnout. Do vychladlých brambor přidáme mouku a vejce a všechno dobře promícháme, dokud nevytvoříme těsto. Měkké těsto položíme na posypaný vál a vyválíme z něj velký bochník. Za stálého podsypávání moukou odkrajujeme z těsta malá kolečka a válíme je na co nejtenčí placky. Ty potom pečeme je na rozpálené pánvi na sucho z obou stran. Po každém lokši je třeba pánev utřít, protože se tam připaluje mouka. Upečené bramborové lokše potřeme máslem a osolíme.

Bramborové lokše můžeme podávat samotné, nebo plněné různými náplněmi, například zeleninovým lečem, zelím, nebo i na sladko třeba s tvarohem a povidlím.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.