Bramborové noky se sýrovou omáčkou

Bramborové noky se sýrovou omáčkou




Bramborové noky se sýrovou omáčkou – postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme vejce a mouku, kterou jsme předtím smíchali s práškem do pečiva. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme ještě mouku, vše záleží na typu brambor. Dáme si vařit osolenou vodu a pomocí lžičky nebo cedníku tvoříme bramborové noky, které hážeme do vroucí vody. Jakmile noky vyplavou na hladinu, jsou hotové (cca 3 minuty podle velikosti noků). Ještě teplé noky zalijeme sýrovou omáčkou a ihned podáváme.

Omáčku vytvoříme roztopením nastrouhaných sýrů v mléce, které nejprve zahřejeme téměř k varu.

Bramborové noky můžeme podávat s různými omáčkami, smetanovým špenátem nebo samotné jako přílohu.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.