Bramborový guláš

Bramborový guláš


Bramborový guláš – postup přípravy

V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibulku. Až zesklovatí, přidáme bobkový list, kmín, na plátky nakrájený česnek, na kostečky nakrájené brambory a sladkou mletou papriku. Krátce promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Bramborový guláš vaříme tak dlouho, dokud nám brambory nezměknou.

Na závěr do bramborového guláše mletý pepř, sůl a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Provaříme a nakonec přidáme majoránku podle vlastní chuti.

Bramborový guláš můžeme podávat samotný nebo s čerstvým pečivem.

Jako obměnu je možné do bramborového guláše přidat sójový granulát vařený v zeleninovém vývaru nebo ve vodě podle návodu na obalu.



Diskuse k článku

Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.
  • zazvorka
    24. 3. 2014 11:08
    Ozkoušeno, moc dobrý guláš! Příjemný na žaludek. Navrch jsem dala ještě trochu smetany.