Bramborový salát
Bramborový salát – postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a přes drátěné sítko propasírujeme, aby nám vznikly hranolky. Vejce uvaříme natvrdo. Také je oloupeme, a buď nakrájíme na kostičky, nebo také propasírujeme přes sítko. Vše smícháme ve velké míse. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vhodné je použít červenou cibuli. Přidáme do mísy. Okurky nakrájíme a přihodíme k ostatnímu. Do malého kastrůlku dáme trochu vody, přidáme cukr, sůl a koření a za mírného varu necháme probublat. Poté touto zálivkou zalijeme ingredience v míse a pořádně promícháme. Smícháme majonézu s jogurtem, vlijeme do bramborového salátu, opět řádně promícháme a dáme vychladit do lednice.
Bramborový salát můžeme ozdobit na proužky nakrájenou kapií.
Diskuse k článku
RE : Bramborový salát