Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka




Brokolicová pomazánka – postup přípravy

Očištěnou brokolici uvaříme v osolené vodě téměř do měkka a prudce zchladíme v ledové vodě, aby si zachovala pěknou barvu. Necháme vychladnout, odkrojíme růžičky od košťálů, košťály nakrájíme nadrobno a rozmixujeme s majonézou, lučinou, jogurtem a česnekem. Růžičky brokolice nakrájíme na velmi malé kousky a přimícháme ke krému, dále přidáme na jemném struhadle nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme.

Brokolicová pomazánka se maže na čerstvý chléb.

Tip: Stejným způsobem můžeme připravit i květákovou pomazánku nebo namíchat květák a brokolici v poměru 1:1.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.