Čínské sójové nudličky
Čínské sójové nudličky – postup přípravy
Do vyšší misky nalijeme vroucí vývar, ve kterém rozmícháme sójovou omáčku, med, koření a vsypeme sójové nudličky. Pořádně promícháme, přiklopíme a necháme za občasného promíchání nabobtnat. Nudličky vyjmeme z nálevu, ten nevyléváme a nakrájíme je na jemno. Na větší pánvi si rozehřejeme olej, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek a zázvor. Na mírném plameni restujeme do zesklovatění, pak přidáme sójové nudličky a restujeme je, až začnou chytat zlatavou barvu. Pak vše podlijeme nálevem a necháme pár minut lehce provařit. Solamyl si rozmícháme ve troše studené vody a ihned ho vlijeme do směsi. Směs necháme přejít pomalým varem, dle chuti jí dosolíme, dokořeníme, přidáme na nudličky pokrájený pórek a mrkev, lehce prohřejeme a pánev odstavíme z tepla. Zelenina má zůstat křupavá.
Čínské sójové nudličky podáváme s rýží, nebo nudlemi.
Diskuse k článku
RE : Čínské sójové nudličky