Čokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake





Čokoládový cheesecake – postup přípravy

Bebe sušenky rozdrobíme, nebo válečkem rozdrtíme a přidáme k nim rozpuštěné máslo. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, na něj rovnoměrně rozprostřeme sušenkovou hmotu a dáme na třicet minut do chladničky ztuhnout.

Smícháme tvaroh, pomazánkové máslo, půlku šlehačky a půlku rozpuštěné čokolády a vše vypracujeme v hladké těsto. Čokoládový krém rozetřeme na sušenkový korpus a opět vložíme asi na hodinku do chladničky. Zbytek šlehačky vlijeme do menšího hrnce, přivedeme k varu a po té ihned vypneme. Vmícháme na kousky nalámaný zbytek čokolády, tak aby se spojila se smetanou. Téměř studenou polevu opatrně nalijeme na dort a vložíme na hodinu zpět do lednice.

Čokoládový cheesecake podáváme vychlazený a ozdobený ovocem.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.