Cuketové čatní
Cuketové čatní – postup přípravy
Rajčata vložíme na chvilku do vroucí vody a oloupeme slupku. Cukety, cibuli a oloupaná rajčata nakrájíme na kostky. Zeleninu posypeme krystalovým cukrem a necháme přes noc uležet v ledničce. Přidáme oloupaná a na kostky nakrájená jablka, koření, hořčičné semínko a zalijeme octem. Přivedeme k varu a dále vaříme asi 1 – 1,5 hodiny, dokud cuketové čatní nezhoustne. Směsí plníme vymyté sklenice, které pevně uzavřeme víčkem. Obrátíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a obrátíme zpátky.
Tip: Chceme-li, aby cuketové čatní mělo opravdový říz, můžeme před vařením do směsi přidat na jemném struhadle nastrouhaný čerstvý křen a kari koření.
Diskuse k článku
RE : Cuketové čatní
U některých výrobků se pak rozležení zavařeniny před otevřením sklenice navíc doporučuje, například u marmelád apod.
Pěkný den, Anička, Spektrum zdraví