Cuketové čatní

Cuketové čatní

 

 

Cuketové čatní – postup přípravy

Rajčata vložíme na chvilku do vroucí vody a oloupeme slupku. Cukety, cibuli a oloupaná rajčata nakrájíme na kostky. Zeleninu posypeme krystalovým cukrem a necháme přes noc uležet v ledničce. Přidáme oloupaná a na kostky nakrájená jablka, koření, hořčičné semínko a zalijeme octem. Přivedeme k varu a dále vaříme asi 1 – 1,5 hodiny, dokud cuketové čatní nezhoustne. Směsí plníme vymyté sklenice, které pevně uzavřeme víčkem. Obrátíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a obrátíme zpátky.

Tip: Chceme-li, aby cuketové čatní mělo opravdový říz, můžeme před vařením do směsi přidat na jemném struhadle nastrouhaný čerstvý křen a kari koření.



Diskuse k článku

Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.
  • Redakce - Spektrum zdraví
    23. 7. 2017 11:25
    Dobrý den Veroniko, pokud člověk dodržuje základní pravidla při zavařování (sterilování sklenic, požadovaná teplota apod.), hotový výrobek by se neměl zkazit a před otevřením pak vydržet až xměsíců. Důležité je skladovat zavařeniny na suchém a chladném místě. <br> U některých výrobků se pak… celý příspěvek
  • Veronika
    22. 7. 2017 12:07
    Jak dlouho to ve sklenicích vydrží?