Guacamole - pomazánka z avokáda

img


Guacamole – pomazánka z avokáda – postup přípravy

Avokáda opatrně rozpůlíme a vyjmeme pecku. Oloupeme a pokapeme limetkovou šťávou, po které avokádo nezhnědne. Pomocí vidličky nebo šťouchadla na bramborovou kaši avokáda rozmačkáme.

K rozmačkanému avokádu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, semínek zbavenou chilli papričku, koriandr a na kostičky nakrájené rajče. Na závěr ještě dosolíme a ihned podáváme s tortillovými lupínky, které do pomazánky z avokáda namáčíme.

Tip: Do guacamole můžeme přidat také pár kapek kvalitní sójové omáčky.

Guacamole je tradiční mexický pokrm, který se musí podávat ihned po přípravě, neboť na vzduchu hnědne.

Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.