Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy – postup přípravy
Nejprve rozehřejeme olej ve větším hrnci se silnějším dnem, na rozpálený olej dáme cibuli oloupanou a nakrájenou na kolečka a je důležité ji osmahnout do jemně hněda. Hlívu ústřičnou očistíme, lehce opereme a nakrájíme na menší proužky dlouhé cca čtyři centimetry. Na cibuli pak vložíme nakrájenou hlívu, chvilku ji mícháme na ohni, pak přisypeme sůl a papriku – opravdu dost papriky – minimálně čtyři lžíce.
Hlívu ústřičnou s paprikou necháme chvilku prosmahnout a poprášíme ji moukou, podle citu, ale také minimálně čtyři lžíce mouky (dle potřeby lze dodat více), kterou řádně vmícháme do hlívy. Vše zalijeme horkou vodou, opepříme, přisypeme jemně mĺetou feferonku, česnek a rozdrcenou majoránku a vaříme tak dlouho, dokud není guláš z hlívy ústřičné hustý a tmavý.
Guláš z hlívy ústřičné podáváme s houskovým knedlíkem, chlebem nebo těstovinami, a můžeme jej ozdobit trochou zakysané smetany.
Diskuse k článku
RE : Guláš z hlívy ústřičné