Hlíva ústřičná s bramborami

Hlíva ústřičná s bramborami

Hlíva ústřičná s bramborami - postup přípravy

Kloboučky hlívy ústřičné omyjeme ve studené vodě a osušíme je jemně papírovou utěrkou. Česnek rozdrtíme lisem a smícháme se solí (nebo nejlépe namačkáme nožem a utřeme se solí) a potřeme jím dolní stranu kloboučků. Hlívu ústřičnou s česnekem obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi v rozpáleném olivovém oleji.

Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a pokrájíme na plátky. Na pánvičce rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibulku nakrájenou nadrobno a brambory. Necháme osmahnout. Nakonec k bramborám přidáme pažitku.

Místo tatarské omáčky vyrobíme osvěžující dip – smícháme trochu tvarohu a kysané smetany, přidáme nadrobno nasekanou zelenou část jarní cibulky, petržel a pažitku, osolíme a opepříme, dochutíme bylinkovým kořením. Hlíva ústřičná s bramborami je velmi chutné a zdravé jídlo.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.