Hřibová omáčka
Hřibová omáčka – postup přípravy
Hřiby nejdříve pořádně vyčistíme a poté nakrájíme na tenké plátky. Potom si vezmeme cibuli, nakrájíme ji nahrubo a dáme na pánvičku, na které jsme si předem rozehřáli máslo. Necháme cibuli zesklovatět a na tento základ vložíme připravené houby. Houby nejdříve lehce orestujeme, potom je přelijeme převařenou vodou, která bude spíše teplá než horká, a necháme je dusit, dokud nebudou měkké. Vzniklou směs zalijeme smetanou (množství smetany použijeme podle množství směsi) a necháme asi 10 minut povařit.
Jako poslední krok k vytvoření skvělé hřibové omáčky nám chybí už jenom ji dochutit. Vezmeme si sůl, pepř, kmín a červenou papriku a dochutíme každý podle svého.
Hřibová omáčka se podává s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory.
Diskuse k článku
RE : Hřibová omáčka