Jogurtové knedlíky s jahodovou omáčkou
Jogurtové knedlíky s jahodovou omáčkou – postup přípravy
Rohlík nakrájíme na malé kostičky, zalijeme jogurtem a necháme vsáknout. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s 20 g změklého másla, tvarohem, a špetkou soli. Přidáme rohlík, krupičku a sníh z bílků. Vypracujeme hladké měkčí těsto. Rozdělíme je na kousky a vytvarujeme z nich kuličky. Necháme pět minut odpočinout a pak vaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut.
Po uvaření potřeme jogurtové knedlíky zbylým rozpuštěným máslem. Jahody očistíme a nakrájíme na kousky, polovinu jahod podlijeme asi 50 ml vody, přidáme cukr a povaříme do změknutí, poté rozmačkáme. Ve 100 ml vody rozmícháme pudink. Prášek vlijeme do jahodového základu. Asi jednu minutu povaříme. Přidáme zbylé jahody a prohřejeme.
Jogurtové knedlíky přelijeme jahodovou omáčkou, ozdobíme mandlovými lupínky a meduňkou.
Diskuse k článku
RE : Jogurtové knedlíky s jahodovou omáčkou