Nákyp s brokolicí

Nákyp s brokolicí

Nákyp s brokolicí – postup přípravy

Do hlubší mísy si dáme tvaroh, mouku, zakysanou smetanu, koňak, najemno nastrouhaný ementál a 4 žloutky.  Vše mícháme tak dlouho, než nám vznikne hladké těsto. Pórek si nakrájíme na tenké plátky a až poté, nejlépe v sítku, omýváme studenou vodou a necháme pořádně okapat. Kysané zelí také propláchneme vodou, brokolici očistíme, rozdělíme na malé růžičky, omyjeme a poté spaříme horkou vodou.

Do zapékací mísy, kterou vytřeme máslem, rozprostřeme 2/3 připraveného těsta. Na něj poklademe kysané zelí, osolíme, opepříme a přidáme estragon a majoránku.  Na zelí poklademe spařenou brokolici a pórek. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do zbylého těsta a přidáme jako poslední vrstvu do mísy.  Nákyp s brokolicí posypeme slunečnicovými semínky a pórkem. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 45 minut.

Nákyp s brokolicí můžeme na talíři ozdobit třeba čerstvými plátky rajčat.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.