Pikantní kedlubnová pomazánka

img


Pikantní kedlubnová pomazánka – postup přípravy

Kedlubny oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s citrónovou šťávou a necháme chvíli odstát. Majonézu utřeme se změklým máslem do pěny, přidáme natvrdo uvařená a na kostičky nakrájená vejce, sterilované okurky a cibuli nakrájené nadrobno nebo nastrouhané na jemném struhadle, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Z nastrouhaných kedluben vymačkáme přebytečnou šťávu a přimícháme je k ostatním ingrediencím. Nakonec přidáme najemno nastrouhaný čerstvý křen.

Pikantní kedlubnová pomazánka se nechá asi hodinu uležet v ledničce a maže na čerstvé pečivo nebo na opečenou bagetu potřenou česnekem.

Diskuse k článku

Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.
  • Jan Weinlich
    18. 7. 2017 07:48
    Ta pomazánka tak páchne, že od konzumace leckoho odradí. Chuť není určitě tak hrozná, jako ten puch, ale znovu ji dělat nebudu