Pikantní tvarůžková pomazánka
Pikantní tvarůžková pomazánka – postup přípravy
Tavený sýr společně s tvarůžky nakrájíme na kostičky, v hrnci rozpustíme máslo a na mírném ohni na něm necháme sýry rozpustit. Bude-li hmota příliš hustá, přilijeme trochu vody. Přidáme koření, hořčici, osolíme a důkladně promícháme. Chceme-li pomazánku opravdu hodně pikantní, můžeme přidat ještě nadrobno nakrájenou chilli papričku. Nakonec přimícháme trochu světlého piva, ale ne moc, aby nebyla pomazánka příliš řídká.
Tvarůžkovou pomazánku necháme vychladnout a dáme do uzavřené nádoby do ledničky. Do vychlazené pomazánky přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli a jarní cibulku, promícháme a necháme odležet do druhého dne.
Pikantní tvarůžková pomazánka se natírá na čerstvé pečivo a můžeme ji zdobit nadrobno nasekanou pažitkou, vlašskými ořechy nebo zeleninou.
Tip: Místo taveného sýra můžeme do tvarůžkové pomazánky dát pomazánkové máslo, které v tom případě přidáme po vychladnutí tvarůžků.
Diskuse k článku
RE : Pikantní tvarůžková pomazánka