Polentový nákyp

Polentový nákyp

Polentový nákyp – postup přípravy

Zahřejeme trochu vody a necháme v ní roztát špenát. Zeleninový vývar uvedeme do varu, vsypeme do něj kukuřičkou krupici a při mírné teplotě a za stálého míchání ji dvanáct minut vaříme. Dalších dvanáct minut ji ještě necháme bobtnat.

Rozdrobíme sýr a oddělíme od žloutku jeden bílek. Smícháme polentu se špenátem, sýrem, jedním vejcem a jedním žloutkem, škrobovou moučkou a majoránkou. Osolíme ji, opepříme a přichutíme strouhaným muškátovým oříškem. Z jednoho bílku ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do hmoty. Vymažeme formu do mikrovlnné trouby a naplníme ji polentovým nákypem. V mikrovlnné troubě pečeme polentový nákyp pět minut při 600 W, pak dalších pět minut při 360 W. Těsně před koncem ještě nákyp posypeme strouhaným sýrem a necháme jej rozpustit.

Polentový nákyp posypeme majoránkou a pažitkou (nejlépe čerstvě nasekanou) a ihned podáváme.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.