Rýžové koule

Rýžové koule

 

 

Rýžové koule – postup přípravy

Ve větším hrnci uvaříme rýži dle základního receptu, až je hodně měkká. Máslo v míse utřeme do pěny se dvěma vejci. Strouhanku navlhčíme smetanou. Utřené máslo, strouhanku a svazeček jemně nasekaného (pokud možno asijského) koriandru a ementál vmícháme do rýže. Vše osolíme a opepříme.

Z těstíčka tvoříme rýžové koule. Ve vysoké pánvičce rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a rýžové koule v něm usmažíme. Nejlépe je usmažíme ve fritovacím hrnci. Do rýžových koulí je možné přidat různou spoustu dalších ingrediencí, jako čerstvé bylinky, nebo různé druhy sýrů. Rýžové koule můžeme podávat jako samostatný předkrm (například s různými druhy majonéz a dipů), nebo také jako přílohu k omáčkám či třeba grilované zelenině. Rýžové koule jsou původní čínské jídlo.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.