Sójový prejt
Sójový prejt – postup přípravy
Nejprve namočíme do osolené vody sojový granulát, důkladně z něho v sítku vytlačíme vodu a dáme ho vařit do čisté vody, kterou osolíme a doplníme kouskem cibule a oblíbeným kořením. Na polovině tuku osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibulku a na závěr ji zasypeme strouhanou bílou žemlí a stáhneme z ohně. Uvařený sójový granulát zcedíme, zčásti vymačkáme a pak ho semeleme nebo rozsekáme. Do vzniklé hmoty přidáme prolisovaný česnek, strouhanou housku s cibulkou, koření, vejce, škrob a trochu přisolíme. Je třeba vše řádně ochutit.
Zapékací mísu nebo pekáček důkladně vymažeme zbývajícím tukem a vysypeme trochou strouhané žemle. Do takto připravené nádoby vložíme zamíchaný sójový prejt. Povrch urovnáme a dáme péci do trouby na 180 – 200 stupňů přibližně na 30 minut. Podáváme se zelím a bramborami.
Diskuse k článku
RE : Sójový prejt