Vegetariánský hamburger

Vegetariánský hamburger

Vegetariánský hamburger – postup přípravy

Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a česnek na drobné kousky. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a na něm osmahneme česnek i cibuli. Zelenou papriku omyjeme a nakrájíme na tenké malé proužky. Přidáme do pánvičky a opečeme, dokud paprika nezměkne. Vmícháme mletou papriku, kmín, sůl a pepř a znovu lehce orestujeme. Rozmixujeme (nebo rozmačkáme) asi polovinu uvařených fazolí. Poté smícháme rozmixované i celé fazole a zeleninovou směs z pánvičky a přidáme petrželovou nať.

K této směsi přidáme strouhanku, kečup a sójovou omáčku. Všechno řádně promícháme. Ze vzniklého těsta vytvoříme placky – hamburgery, které osmažíme na rozehřátém oleji, z každé strany cca 5 minut. Hotový vegetariánský hamburger vložíme mezi rozříznutou housku, do které dáme list ledového salátu, plátek rajčete a hořčici, nebo majonézu.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.