Zadělávané ovesné vločky
Zadělávané ovesné vločky – postup přípravy
Potřebné množství ovesných vloček nasypeme do mísy a zalijeme studenou vodou několik milimetrů nad povrch vloček. Necháme odstát asi 1 hodinu. Ovesné vločky nabobtnají a vypijí značnou část vody. Pak oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno a smažíme na pánvi na oleji do zesklovatění, přidáme ovesné vločky i se zbylou vodou (nevymačkáváme), osolíme a dusíme za stálého obracení a míchání asi 20 minut. Když je vody málo můžeme podlít, ale nemá to být kaše. Jde o to, aby se vločky udusily do měkka. Poté zadělávané ovesné vločky okořeníme pepřem, kmínem, majoránkou apod. To se hodí, když se vločky podávají jako hlavní jídlo.
Zadělávané ovesné vločky můžeme podávat i jako přílohu k dalším vegetariánským jídlům, třeba zapečené cuketě, nebo lilku apod.
Diskuse k článku
RE : Zadělávané ovesné vločky