Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto


Zeleninové rizoto – postup přípravy

Uvedeme do varu vývar, mraženou zeleninu necháme rozmrazit pod tekoucí teplou vodou. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Opereme cuketu a nakrájíme ji na plátky. Brokolici omyjeme a rozdělíme na malé růžičky, stonky po oloupání nakrájíme na malé kostičky. Při mírné teplotě zahřejeme v rendlíku máslo a olej, přidáme cibuli a česnek a asi minutu dusíme. Pak přidáme opranou a osušenou rýži a za stálého míchání vše společně dusíme asi dvě minuty. Poté postupně přiléváme asi půl litru vývaru.

Častěji mícháme a přiléváme vývar, až rýže vsákne předchozí dávku. Asi za deset minut přidáme cuketu a brokolici s trochou vývaru. Směs dusíme pět minut za občasného míchání. Pak přidáme opět vývar a dusíme tak dlouho, až je zeleninové rizoto krémovité, ale rýže ještě pevná. Nakonec vmícháme rozmraženou zeleninu a sýr a ještě podusíme do měkka.

Zeleninové rizoto posypeme parmazánem a podáváme.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.